A few tips to link Italian flag and food
News

A few tips to link Italian flag and food

Five tricolour recipes to taste and share

According to Italy Magazine, "the red, green and white bands of the Italian flag, Il Tricolore (the tricolour), could not reflect the culinary passion of the whole country any better!". Indeed, among the most frequently used ingredients in Italian cuisine there are for sure basil, tomato and mozzarella, which can be pretty useful in showing food patriotism.

Among "tricolour recipes", the most tasteful (and Italian) are Pizza Margherita; Caprese salad (or tower, according to the way in which it is served); penne all'Arrabbiata (with parmesan of course!); Salt Cod; and Panna Cotta with mint leaves and strawberries.

Follow @castaritaHK

I più letti

avatar-icon

Claudia Astarita

Amo l'Asia in (quasi) tutte le sue sfaccettature, ecco perché cerco di trascorrerci più tempo possibile. Dopo aver lavorato per anni come ricercatrice a New Delhi e Hong Kong, per qualche anno osserverò l'Oriente dalla quella che è considerata essere la città più vivibile del mondo: Melbourne. Insegno Culture and Business Practice in Asia ad RMIT University,  Asia and the World a The University of Melbourne e mi occupo di India per il Centro Militare di Studi Strategici di Roma. Su Twitter mi trovate a @castaritaHK, via email a astarita@graduate.hku.hk

Read More